υψηλότερες εκτιμήσεις από ό, τι προβλέπουν

υψηλότερες εκτιμήσεις από ό, τι προβλέπουν

Το ερώτημα είναι ύψιστης σημασίας, ειδικά υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων διόδια: 42.708 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 1.017 θάνατοι έχουν συμβεί στην Κίνα από τις 11 Φεβρουαρίου 2020. Η ομάδα ερευνητών επιδιώκει να εξετάσει αρκετές επιστημονικές μελέτες του νέου ιού και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό ταξιδιωτικής ιατρικής.

Joacim Rocklöv, ο οποίος είναι καθηγητής βιώσιμης υγείας στο Πανεπιστήμιο Umeå στη Σουηδία, είναι ο τελευταίος και αντίστοιχος συγγραφέας της νέας ανάλυσης.

υψηλότερες εκτιμήσεις από ό, τι προβλέπουν

Όπως εξηγούν οι Rocklöv και η ομάδα στο έγγραφό τους, το Basic R0 περιγράφει τον μέσο αριθμό νέων λοιμώξεων που μπορεί να δημιουργήσει ένα μολυσματικό άτομο σε έναν πληθυσμό που δεν είχε προηγουμένως εκτίθεται στον ιό.

Ένα R0 μεγαλύτερο από ένα υποδηλώνει ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων είναι πιθανό να αναπτυχθεί, ενώ ένα R0 μικρότερο από ένα υποδηλώνει ότι η μετάδοση του ιού είναι πιθανό να πεθάνει «.

«Ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής είναι μια κεντρική έννοια στην επιδημιολογία της μολυσματικής νόσου, υποδεικνύοντας τον κίνδυνο μολυσματικού παράγοντα σε σχέση με την εξάπλωση της επιδημίας», γράψτε τους συντάκτες του εγγράφου.

Έτσι, οι ερευνητές είχαν πρόσβαση σε αρκετές επιλέξιμες μελέτες που αφορούσαν το βασικό RO από τις βάσεις δεδομένων PubMed, Biorxiv και Google Scholar.

Οι μελέτες εμφανίστηκαν μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 και 7 Φεβρουαρίου 2020 και ο Rocklöv και η ομάδα εγκαταστάθηκαν σε τελικό αριθμό 12 μελετών των οποίων η ποιότητα ήταν αρκετά υψηλή για να συμπεριλάβει στην ανάλυση.

Οι μελέτες που επέλεξαν το εκτιμώμενο βασικό R0 για τον ιό στην Κίνα και στο εξωτερικό. Αυτές οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν από 1,4 έως 6,49 και είχαν μέσο όρο 3,28 και διάμεσο 2,79.

Και οι δύο αυτοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι από τους αριθμούς που πρότεινε ο ΠΟΥ – οι οποίοι ήταν 1,4-2,5.

Οι συγγραφείς εξηγούν ότι οι αρχικές μελέτες ανέφεραν χαμηλότερες τιμές R0 και στη συνέχεια αυξήθηκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στις αρχικές εκτιμήσεις. Οι μέθοδοι εκτίμησης που χρησιμοποίησαν οι μελέτες διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο σε αυτές τις διαφορές, σημειώστε τους ερευνητές.

«Οι μελέτες που χρησιμοποιούν στοχαστικές και στατιστικές μεθόδους για την εξαγωγή R0 παρέχουν εκτιμήσεις που είναι λογικά συγκρίσιμες. Ωστόσο, οι μελέτες που χρησιμοποιούν μαθηματικές μέθοδοι παράγουν εκτιμήσεις που είναι, κατά μέσο όρο, υψηλότερες. »

Το CDC συνιστά στους ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένες μάσκες προσώπου υφασμάτων σε εσωτερικές δημόσιες ρυθμίσεις. Εάν οι αριθμοί περιπτώσεων είναι υψηλοί στην περιοχή, ίσως είναι καλύτερο να φορέσετε μια μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, επίσης. Αυτό θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι το έχουν συμβληθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ασυμπτωματικοί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι κρίσιμο οι χειρουργικές μάσκες και οι αναπνευστήρες N95 προορίζονται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

ο κοροναβίδος εξαπλώνεται ταχύτερα από το SARS

» ιός. Και αυτό λέει πολλά για τη σοβαρότητα της κατάστασης «, σχολιάζει ο Rocklöv.

«Όταν εξετάζουμε την ανάπτυξη της επιδημίας Corona, η πραγματικότητα φαίνεται να αντιστοιχεί καλά ή ακόμη και να υπερβαίνει την υψηλότερη ανάπτυξη επιδημίας στους υπολογισμούς μας. Παρά τις δραστηριότητες παρέμβασης και ελέγχου, ο κορώνας έχει ήδη εξαπλωθεί σε σημαντικά υψηλότερη έκταση από ό, τι έκανε το SARS. » – Joacim Rocklöv

Στην εργασία τους, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι λόγω της σύντομης εμφάνισης του Ο ιός και τα ανεπαρκή δεδομένα, οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το βασικό RO θα μπορούσαν να είναι προκατειλημμένες.

«Ωστόσο, καθώς συσσωρεύονται περισσότερα δεδομένα, το σφάλμα εκτίμησης αναμένεται να μειωθεί και μια σαφέστερη εικόνα θα πρέπει να σχηματιστεί», γράψτε τους συγγραφείς, οι οποίοι καταλήγουν, «με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, R0 για το 2019-NCOV αναμένεται να είναι περίπου 2-3, η οποία είναι ευρέως συνεπής με την εκτίμηση της ΠΟΥ. »

 • Δημόσια υγεία
 • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιούς
 • Cat 1

Coronavirus: Οι Pangolins μπορεί να έχουν διαδώσει την ασθένεια στους ανθρώπους

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον μυθιστόρημα coronavirus που παραμένουν αναπάντητες, όπως «πώς εξαπλώνεται ο ιός;» και «Πού προήλθε;» Τώρα, οι Κινέζοι ερευνητές λένε ότι πιστεύουν ότι το pangolin-ένα λωρίδα, αλλιώς αβλαβές θηλαστικό που τρώει μυρμήγκια-μπορεί να έχει διαδώσει τον ιό στον άνθρωπο.

Όταν οι κοράνιους εξαπλώθηκαν στον άνθρωπο, είναι συνήθως μέσω επαφής με ένα ζώο που μεταφέρει τον ιό.

Τα Medical News σήμερα δημοσίευσαν πρόσφατα ένα εκτεταμένο χαρακτηριστικό στον νέο ιό, εξηγώντας ότι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μεταφορείς για τους κοροναϊούς είναι νυχτερίδες.

Πράγματι, ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι νυχτερίδες Horseshoe, Rhinolophus, είναι τα πιθανά είδη δεξαμενής για το SARS-COV-2».

Ωστόσο, οι νυχτερίδες είναι απίθανο να μεταδίδουν τον ιό απευθείας στους ανθρώπους, έτσι, όπως και με τους περισσότερους παρόμοιους ιούς – όπως το SARS και το MERS – ένα ενδιάμεσο ζώο είναι συνήθως το υπεύθυνο. Για το SARS, αυτή ήταν η γάτα Civet, ενώ τα dromedaries βοήθησαν να εξαπλωθούν.

Όταν ήρθε σε επαφή με το MNT πριν από λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) δήλωσε ότι δεν γνώριζαν ακόμη τη συγκεκριμένη πηγή του νέου κοροναϊού.

«Οι ερευνητές στην Κίνα μελετούν αυτό, αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπίσει μια πηγή», ανέφεραν τότε.

Μόνο λίγες μέρες αργότερα, οι ερευνητές Shen Yongyi και Xiao Lihua του γεωργικού πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας στο Guangzhou ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι ενδέχεται να έχουν εντοπίσει την Πανγκολίνη ως πηγή του ιού.

Η ανακοίνωση, «το Pangolin βρίσκεται ως πιθανός ενδιάμεσος οικοδεσπότης του νέου κοροναϊού στη Νότια Κίνα», μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ένας αγώνας DNA 99%

έδειξαν προηγουμένως ότι ο νέος κοροναϊός είναι περισσότερο παρόμοιος με δύο άλλους ιούς BAT. Στην πραγματικότητα, η γονιδιωματική του ομοιότητα με αυτούς τους ιούς είναι 88%, γεγονός που οδήγησε τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι οι νυχτερίδες έφεραν τον νέο ιό.

Τώρα, οι δύο ερευνητές χρησιμοποίησαν γονιδιωματική αλληλουχία για να συγκρίνουν το DNA του νέου κοροναϊού σε ανθρώπους με αυτό σε ζώα και βρήκαν 99% αντιστοίχιση με pangolins.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Παρόλο που πρέπει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες, έχει νόημα, καθώς υπάρχουν τώρα κάποια άλλα δεδομένα που αναδύονται ότι οι Pangolins φέρουν ιούς που σχετίζονται στενά με το 2019-NCOV «, δήλωσε ο Edward Holmes, εξελικτικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δήλωσε στο The ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

«Αυτή η τελευταία ανακάλυψη θα έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του νέου κοροναϊού», αναφέρει η ιστοσελίδα του κινεζικού πανεπιστημίου.

Liu Yahong, πρόεδρος του γεωργικού πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας, ανακοίνωσε στο συνέδριο ότι θα δημοσιεύσει σύντομα τα ευρήματα για να βοηθήσει στον έλεγχο του ιού.

Πώς θα μπορούσαν οι pangolins να διαδώσουν τον ιό;

Οι pangolins – ένας συγγενής των armadillo και anteaters – είναι θηλαστικά που τρέφονται με έντομα, όπως τερμίτες και μυρμήγκια.

Οι pangolins είναι επίσης ένα απειλούμενο είδος και οι προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο κοροναϊός είναι πιθανώς υπεύθυνος για τη θανάτωση ενός μεγάλου αριθμού pangolins των Μαλαισιανών.

Στην Κίνα, ο νόμος της χώρας προστατεύει τα ζώα και η πώληση pangolins μπορεί να οδηγήσει σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, το ζώο είναι θύμα παράνομης διακίνησης – στην πραγματικότητα, οι ερευνητές το περιγράφουν ως «το πιο λαχταρισμένο και εμπορικό θηλαστικό στον κόσμο».

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τις κλίμακες του ζώου για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως αρθρίτιδα, εμμηνορροϊκό πόνο και δερματικές παθήσεις. Οι άνθρωποι πωλούν επίσης το κρέας του ζώου και το θεωρούν μια λιχουδιά.

Στις προσπάθειές τους να εντοπίσουν την πηγή του νέου κοροναϊού, οι ερευνητές πρότειναν ότι η λοίμωξη προέρχεται από μια αγορά θαλασσινών και άγριων ζώων στο Wuhan της Κίνας.

Παρόλο που επίσημα, αυτή η αγορά δεν πωλούσε pangolins, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πουλήσει τα ζώα εκεί παράνομα.

 • Δημόσια υγεία
 • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιούς
 • Cat 1

Θα μπορούσε 6,5 ώρες ύπνου να είναι το μόνο που χρειαζόμαστε;

Ένα σημαντικό παράπονο της εποχής μας είναι ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής – με τον τεχνητό φωτισμό, τις ηλεκτρονικές συσκευές και την προσφορά καφεΐνης – έχει μειώσει τη διάρκεια του ύπνου από τα «φυσικά» και διαταράσσει το χρόνο του. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν μακριά από τις παγίδες της ζωής της πόλης μπορεί να κοιμηθούν ακόμη λιγότερο από εμάς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Biology.

Η υποτιθέμενη μείωση της διάρκειας του ύπνου έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις διαταραχές της διάθεσης και μια σειρά άλλων σωματικών και ψυχικών ασθενειών που θεωρούνται ότι έχουν αυξηθεί πρόσφατα. Αν και οι καταγγελίες σχετικά με τις διαταραχές του ύπνου έχουν τεκμηριωθεί από τη δεκαετία του 1880.

νέα στοιχεία δείχνουν τώρα ότι τρεις αρχαίες ομάδες κυνηγών-συλλεκτών-ζουν έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής σε διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, περισπασμούς και συστήματα θέρμανσης ή ψύξης-κοιμούνται λίγο κάτω από 6,5 ώρες α νύχτα κατά μέσο όρο.

Δεν παίρνουν κανονικά naps, ούτε πηγαίνουν για ύπνο όταν το σκοτάδι πέφτει. Με άλλα λόγια, οι συνήθειες ύπνου τους δεν διαφέρουν σημαντικά από εκείνες του βιομηχανικού κόσμου, αν και συνήθως ξυπνούν πριν ο ήλιος ανατέλλει.

Σε αυτές τις κοινωνίες, τα άτομα εκτίθενται από τη γέννηση στο φυσικό ηλιακό φως και μια συνεχή εποχιακή και καθημερινή μεταβολή της θερμοκρασίας.

Για να διερευνήσει πώς οι άνθρωποι κοιμήθηκαν πριν από τη σύγχρονη εποχή, τον Jerome Siegel, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Los Angeles, και οι συνεργάτες του διερεύνησαν τρεις παραδοσιακές κοινωνίες ανθρώπινου κυνηγού-συλλεκτών: η Χιμάζα της Τανζανίας, το Σαν της Ναμίμπια και το τσίμιο της Βολιβίας.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις συνήθειες ύπνου 94 ατόμων όλο το εικοσιτετράωρο για να συλλέξουν δεδομένα που αντιπροσωπεύουν συνολικά 1.165 ημέρες.

Οι κυνηγοί-συλλέκτες δεν κοιμούνται περισσότερο

βρήκαν τις τρεις ομάδες εκπληκτικά παρόμοιες. Παρά τη διαφορετική γενετική, τις ιστορίες και τα περιβάλλοντα, όλα έδειξαν μια παρόμοια οργάνωση ύπνου, υποδηλώνοντας ότι εκφράζουν βασικά ανθρώπινα πρότυπα ύπνου, πιθανώς χαρακτηριστικά της προ-μοντέρης εποχής Homo Sapiens, σύμφωνα με τον Siegel.

Ο χρόνος ύπνου ομάδας ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 5,7 και 7,1 ωρών, με 6,9 έως 8,5 ώρες μεταξύ της έναρξης και του τέλους της περιόδου ύπνου. Τα ποσά αυτά βρίσκονται στο χαμηλό τέλος των διάρκειων που αναφέρονται στις «βιομηχανικές κοινωνίες».

Οι κυνηγοί-συλλέκτες κοιμούνται μια ώρα περισσότερο το χειμώνα από ό, τι το καλοκαίρι. Αν και δεν έχουν ηλεκτρικά φώτα, καμία από τις ομάδες δεν κοιμήθηκε με τον ήλιο. Κατά μέσο όρο, παρέμειναν ξύπνιοι λίγο πάνω από 3 ώρες μετά την πτώση του ήλιου και ξύπνησαν πριν από την ανατολή του ηλίου.

Η αθηροσκλήρωση

Siegel λέει:

«Ο σύντομος ύπνος σε αυτούς τους πληθυσμούς προκαλεί την πεποίθηση ότι ο ύπνος έχει μειωθεί σημαντικά στον« σύγχρονο »κόσμο. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιδέα ότι πρέπει να πάρουμε χάπια ύπνου επειδή ο ύπνος έχει μειωθεί από το «φυσικό του επίπεδο» από την ευρεία χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, της τηλεόρασης, του Διαδικτύου κ.ο.κ.

Φαίνεται ότι ο χρόνος ύπνου μπορεί να είναι πιο στενά συνδεδεμένος με τη θερμοκρασία παρά με το φως. Οι αρχαίες ομάδες πήγαν για ύπνο καθώς η θερμοκρασία έπεσε και κοιμήθηκε μέσα από το πιο κρύο μέρος της νύχτας, υποδηλώνοντας ότι ο καθημερινός κύκλος της αλλαγής της θερμοκρασίας, που εξαλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα σύγχρονα περιβάλλοντα ύπνου, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του ύπνου.

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των ανθρώπων στον «σύγχρονο» κόσμο και στους κυνηγούς-συλλέκτες είναι ότι πολύ λίγοι από αυτούς υποφέρουν από χρόνια αϋπνία, μια κοινή καταγγελία στις ΗΠΑ, που επηρεάζουν περισσότερο από το 20% του πληθυσμού.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα, καθώς εάν οι πτυχές του φυσικού περιβάλλοντος που βιώνουν αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν να μιμηθούν, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ορισμένων σύγχρονων διαταραχών ύπνου, ιδιαίτερα της αϋπνίας.

Τα ιατρικά νέα σήμερα ανέφεραν πρόσφατα πόσο βαθιά ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 • Δημόσια υγεία
 • Νευρολογία/νευροεπιστήμη
 • Διαταραχές ύπνου/ύπνου/αϋπνία

Θα μπορούσε η απουσία μιας πρωτεΐνης να εξηγήσει 1 σε 3 περιπτώσεις αυτισμού;

Μέχρι το ένα τρίτο των ατόμων με αυτισμό μπορεί να στερείται μιας μεμονωμένης πρωτεΐνης στον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Molecular Cell. Η ανακάλυψη, που έγιναν από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μερικούς ανθρώπους με την κατάσταση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) περιγράφουν τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD) ως «αναπτυξιακή αναπηρία που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές κοινωνικές, επικοινωνιακές και συμπεριφορικές προκλήσεις».

Τα άτομα με ASD επικοινωνούν, σχετίζονται με άλλους και μαθαίνουν με τρόπους που είναι διαφορετικοί από τους περισσότερους ανθρώπους. Η συμπεριφορά τους μπορεί επίσης να είναι ασυνήθιστη.

Η επίδραση της ASD μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή. Τα επίπεδα ικανότητας μπορούν να κυμαίνονται από εξαιρετικά προικισμένα, συνήθως σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, σε σοβαρά αμφισβήτηση.

Μερικοί άνθρωποι θα χρειαστούν μια μεγάλη πρόσθετη υποστήριξη για να τους βοηθήσουν στην καθημερινή τους ζωή, ενώ για άλλους, οι προκλήσεις μπορεί να είναι πολύ λιγότερο ορατές ή σημαντικές.

Περίπου 1 στα 68 παιδιά πιστεύεται ότι έχουν ASD, με αγόρια τέσσερις και μισό φορές πιο πιθανό να το βιώσουν από τα κορίτσια.

Μια αξιόπιστη διάγνωση είναι συνήθως δυνατή σε ηλικία 2 ετών, αλλά τα περισσότερα παιδιά δεν θα διαγνωσθούν μέχρι να είναι τουλάχιστον 4 ετών.

Η ακριβής αιτία της ASD παραμένει ασαφής στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά οι γενετικοί παράγοντες είναι γνωστό ότι παίζουν ρόλο.

Τα χαμηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης προκαλούν αλλαγές συμπεριφοράς

Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, πιστεύουν ότι έχουν αποκαλύψει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την κατανόηση πολλών περιπτώσεων ASD.

γρήγορα γεγονότα σχετικά με τον αυτισμό

 • Μεταξύ 1 και 2 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν αυτισμό
 • Περίπου το 44 τοις εκατό των ατόμων με αυτισμό έχουν μέση πνευματική ικανότητα ή υψηλότερη
 • Η ASD είναι πιο συνηθισμένη μεταξύ των παιδιών των μεγαλύτερων γονέων.

Μάθετε περισσότερα για τον αυτισμό

Η πρωτεΐνη θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει μια ένδειξη για μελλοντική θεραπεία.

Η μελέτη οδηγήθηκε από τον καθηγητή Benjamin Blencowe, του Donnelly Center του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του καθηγητή Sabine Cordes, του Τμήματος Μοριακής Γενετικής και του Ινστιτούτου Ερευνών του Sinai Health System.

Οι επιστήμονες είχαν δείξει προηγουμένως ότι τα άτομα με αυτισμό έχουν χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης που ονομάζεται NSR100 ή SRRM4, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Στο τρέχον πείραμα, η ομάδα μείωσε τα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης σε ποντίκια.

Όταν το έκαναν αυτό, τα ποντίκια άρχισαν να εμφανίζουν μερικά από τα σημάδια του αυτισμού. Μετά από μείωση μόνο κατά 50 % στα επίπεδα του NSR100, τα ποντίκια άρχισαν να αποφεύγουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και έγιναν πιο ευαίσθητοι στον θόρυβο.

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η πρωτεΐνη NSR100 έχει σημαντική επίδραση στην κοινωνική συμπεριφορά και σε άλλες πτυχές του αυτισμού.

σύνδεσμος μεταξύ του NSR100 και του αυτισμού στον εγκέφαλο

Οι συγγραφείς πιστεύουν επίσης ότι η πρωτεΐνη NSR100 μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στη διοχέτευση μιας ποικιλίας μοριακών miscues που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του αυτισμού. Η πρωτεΐνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση μιας διαδικασίας που έχει ως αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα άλλων πρωτεϊνών, οι οποίες είναι τα δομικά στοιχεία των κυττάρων.

Στο μυαλό των αλλοιωμένων ποντικών, η ομάδα παρατήρησε αλλαγές που μοιράζονται άτομα με αυτισμό. Οι αλλαγές που σχετίζονται με την καλωδίωση του εγκεφάλου και μια δραστηριότητα που είναι γνωστή ως εναλλακτική μάχη, η οποία αποτελεί μέρος της διαδικασίας της ρύθμισης των γονιδίων. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ των επιπέδων NSR100 και της νευρωνικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον Mathieu Quesnel-Vallieres, έναν μεταπτυχιακό φοιτητή που εποπτεύεται από τον καθηγητή Blencowe και τον καθηγητή Cordes: «Εάν έχετε αύξηση της νευρωνικής δραστηριότητας, η οποία συμβαίνει με πολλές μορφές αυτισμού, το NSR100 -Επιλεγμένο πρόγραμμα εναλλακτικής ματίσματος διαταράσσεται και αυτό πιθανότατα υπογραμμίζει την αυτιστική συμπεριφορά. »

Έχοντας ήδη διαπιστώσει ότι τα άτομα με αυτισμό έχουν χαμηλά επίπεδα NSR100 στον εγκέφαλό τους, η ομάδα πιστεύει ότι ο αυτισμός μπορεί να προκύψει όταν οι πρωτεΐνες που έχουν λανθασμένα συναρμολογηθεί μαζί συλλέγονται στα εγκεφαλικά κύτταρα.