Magasabb becslések, mint a WHO előrejelzése

Magasabb becslések, mint a WHO előrejelzése

A kérdés rendkívül fontos, különösen a legfrissebb autópályadíj fényében: 42 708 megerősített esetek és 1 017 haláleset történt Kínában 2020. február 11 -én. A kutatók csoportja arra törekedett, hogy megvizsgálja az új vírus számos tudományos tanulmányát, és közzétette az eredményeket a Journal of Travel Medicine -ben.

Joacim Rocklép, aki a svéd Umeå Egyetem fenntartható egészségének professzora, az új elemzés utolsó és megfelelő szerzője.

Magasabb becslések, mint a WHO előrejelzése

Mivel a Rocklép és a Team magyarázza a papírjukban, az alap R0 az új fertőzések átlagos számát írja le, amelyet egy fertőző személy generálhat olyan populációban kitéve a vírusnak.

egy R0 nagyobb, mint egy, ami azt sugallja, hogy a fertőzött emberek száma valószínűleg növekszik, míg az egynél kevesebb R0 azt sugallja, hogy a vírusátvitel „valószínűleg meghal”.

“Az alapvető szaporodási szám a fertőző betegségek epidemiológiájának központi koncepciója, jelezve a fertőző szer kockázatát a járványos terjedés szempontjából”, írja a cikk szerzőit.

Tehát a kutatók számos olyan jogosult tanulmányhoz férnek hozzá, amelyek a PubMed, a Biorxiv és a Google Scholar adatbázisok alapvető RO -jával foglalkoztak.

A tanulmányok 2020. január 1 -je és 2020. február 7 -én jelentek meg, és a Rocklép és a Team 12 végső számban telepedtek le, amelyek minősége elég magas volt ahhoz, hogy beépítse az elemzést.

Az általuk kiválasztott vizsgálatok becsült alap R0 -t választották a vírusra Kínában és a tengerentúlon. Ezek a becslések 1,4 és 6,49 között változtak, átlagosan 3,28 és medián 2,79.

Mindkét szám szignifikánsan magasabb, mint a WHO által javasolt számok – amelyek 1,4–2,5 volt.

A szerzők elmagyarázzák, hogy a kezdeti vizsgálatok alacsonyabb R0 értékeket jelentettek, majd tüskék, majd visszatértek a kezdeti becslésekbe. A vizsgált tanulmányok becslési módszerei szerepet játszottak ezekben a különbségekben, vegye figyelembe a kutatókat.

„Az R0 sztochasztikus és statisztikai módszereket alkalmazó tanulmányok ésszerűen összehasonlíthatók. A matematikai módszereket alkalmazó tanulmányok azonban olyan becsléseket eredményeznek, amelyek átlagosan magasabbak. ”

A CDC azt javasolja, hogy az emberek, akik nem teljesen oltott ruhát viselnek, beltéri nyilvános környezetben maszkokkal szembesülnek. Ha az esetszámok magas a térségben, akkor lehet, hogy a legjobb, ha a maszkot szabadban is viselni. Ez elősegíti a vírus elterjedésének lassítását azoktól az emberektől, akik nem tudják, hogy szerződést kötöttek, ideértve azokat is, akik tünetmentesek. Megjegyzés: Fontos, hogy a műtéti maszkok és az N95 légzőkészülékek az egészségügyi dolgozók számára fenntartva

A koronavírus gyorsabban terjed, mint a SARS

“A felülvizsgálatunk azt mutatja, hogy a koronavírus legalább annyira transzmissziós, mint a SARS, mint a SARS vírus. És ez nagyon sokat mond a helyzet súlyosságáról ” – kommentálja Rocklép.

„A korona járvány fejlődésének megvizsgálásakor úgy tűnik, hogy a valóság jól megfelel, vagy akár meghaladja a számítások legmagasabb járványos növekedését. Az összes beavatkozási és ellenőrzési tevékenység ellenére a koronavírus már lényegesen nagyobb mértékben elterjedt, mint a SARS. ” – Joacim Rocklövh

A tudósok azonban elismerik, hogy a rövid megjelenés miatt a Vírus és nem elegendő adatok, az alap RO jelenlegi becslései elfogultak lehetnek.

„Mivel azonban egyre több adat halmozódik fel, a becslési hiba várhatóan csökken, és egyértelműbb kép kialakulni kell. várhatóan 2–3 körül lesz, ami nagyjából összhangban áll a WHO becslésével. ”

 • Közegészségügy
 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
 • Cat 1

coronavírus: A pangolinok elterjeszthetik a betegséget az emberekre

Számos kérdés merül fel az új koronavírusról, amely megválaszolatlan marad, például: „Hogyan terjed a vírus?” és „honnan származott?” Most a kínai székhelyű kutatók azt mondják, hogy a pangolin-egy pikkelyes, egyébként ártalmatlan emlős, aki hangyákat eszik-elterjesztette a vírust az emberekre.

Amikor a koronavírusok elterjednek az emberekre, általában egy állattal való érintkezés útján hordozza a vírust.

Medical News Today a közelmúltban közzétette az új vírus széles körű funkcióját, elmagyarázva, hogy a koronavírusok leggyakoribb hordozói denevérek.

Valóban, egy 2022 februárjában közzétett cikk arra a következtetésre jutott, hogy „a patkó denevérek, a Rhinolophus, a SARS-COV-2 valószínű tartósfaj.”

A denevérek azonban nem valószínű, hogy a vírust közvetlenül az embereknek továbbítják, tehát a legtöbb hasonló vírus – például a SARS és a MERS – esetében egy közvetítő állat általában a felelős. A SARS számára ez volt a civet macska, míg a dromedars segített terjeszteni a MERS -t.

Ha néhány nappal ezelőtt felvette az MNT kapcsolatot, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt mondta, hogy még nem ismerik a koronavírus új forrását.

„A kínai kutatók ezt tanulmányozzák, de még nem azonosítottak forrást” – mondták akkoriban.

Csak néhány nappal később, Shen Yongyi és Xiao Lihua kutatói a Guangzhou -i dél -kínai Mezőgazdasági Egyetemen egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a pangolint a vírus forrásaként azonosították.

A bejelentés: „A pangolin a dél -kínai új koronavírus potenciális közbenső házigazdájaként található”, az egyetem weboldalán található.

A 99% -os DNS -mérkőzés

A kutatók korábban kimutatták, hogy az új koronavírus leginkább hasonlít két másik denevérvírushoz; Valójában genomi hasonlósága ezekkel a vírusokkal 88%, ami arra késztette a tudósokat, hogy azt hitték, hogy a denevérek hordozták az új vírust.

Most a két kutató genomi szekvenálást használt az új koronavírus DNS -jének összehasonlításához az állatokban, és 99% -os mérkőzést talált a pangolinokkal.

“Ez egy rendkívül érdekes megfigyelés. Noha további részleteket kell látnunk, ennek van értelme, mivel most vannak más adatok, amelyek a pangolinek vírusokat hordoznak, amelyek szorosan kapcsolódnak a 2019-es NCOV-hoz. ”-mondta Edward Holmes, az ausztráliai Sydney-i Egyetem evolúciós virológusa Rangos Journal Nature.

„Ez a legújabb felfedezés nagy jelentőséggel bír az új koronavírus eredetének megelőzésében és ellenőrzésében” – állítja a kínai egyetemi weboldal.

Liu Yahong, a Dél -Kínai Mezőgazdasági Egyetem elnöke a konferencián bejelentette, hogy hamarosan közzéteszi a vírus ellenőrzésének elősegítése érdekében.

Hogyan lehet a pangolinok elterjeszteni a vírust?

pangolinok – az Armadillo és az anteaterek rokona – olyan pikkelyes emlősök, amelyek rovarok, például termeszek és hangyák ültetése. A

A pangolinok szintén veszélyeztetett fajok, és a korábbi kutatások kimutatták, hogy a koronavírus valószínűleg nagy számú maláj pangolin megöléséért felelős.

Kínában az ország törvénye védi az állatokat, és a pangolinek eladása 10 év börtönre vezethet. Az állat azonban az illegális emberkereskedelem áldozata – valójában a kutatók azt „a világ leggyorsabb és emberkereskedett emlősinek” írják le.

A kínaiak az állat skáláit olyan állapotok kezelésére használják, mint például artritisz, menstruációs fájdalom és bőrbetegségek. Az emberek az állat húsát is eladják, és finomságnak tekintik.

Az új koronavírus forrásának nyomon követésére irányuló erőfeszítéseik során a kutatók azt sugallták, hogy a fertőzés a kínai Wuhan -i tenger gyümölcsei és vadállatpiacán származik.

Bár hivatalosan ez a piac nem adta el a pangolinokat, az emberek illegálisan eladhatták az állatokat.

 • Közegészségügy
 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
 • Cat 1

Lehet -e 6,5 órás alvás, amire szükségünk van?

Korunk egyik legfontosabb panasza az, hogy a modern életmód – mesterséges megvilágításával, elektronikus eszközökkel és koffeinellátással – lerövidítette az alvás időtartamát a „természetes” szintektől és megzavarta annak időzítését. A Current Biology folyóiratban közzétett kutatások szerint azonban az emberek, akik a városi élet csapdáitól távol élnek, még kevésbé is aludhatnak.

Az alvás időtartamának állítólagos csökkenése az elhízáshoz, a hangulati rendellenességekhez és számos más fizikai és mentális betegséghez kapcsolódik, amely szerint a közelmúltban növekedett; Bár az alvási rendellenességekkel kapcsolatos panaszokat az 1880 -as évek óta dokumentálják.

Az új bizonyítékok most azt mutatják, hogy a vadászgyűjtők három ősi csoportja-a hagyományos életmódot élve a világ különböző részein, villamos energia, zavaró vagy fűtési vagy hűtési rendszerek nélkül-alszik egy kicsit 6,5 óra alatti éjszaka átlagosan.

Nem vesznek rendszeres napsütést, és nem alszanak, amikor a sötétség esik. Más szavakkal, alvási szokásaik nem különböznek szignifikánsan az iparosodott világban, bár általában a nap felkelése előtt felébrednek.

Ezekben a társadalmakban az egyének születésektől természetes napfényig vannak kitéve, és folyamatos szezonális és napi hőmérsékleti eltéréseket mutatnak.

Annak vizsgálata, hogy az emberek hogyan aludtak a modern korszak előtt, Jerome Siegel, a Kaliforniai-Los Angeles-i Egyetemen, és kollégái három hagyományos emberi vadászgyűjtő társaságot vizsgáltak: Tanzánia Hadza, Namibia San San és Bolívia Tsimane.

A kutatók éjjel -nappal 94 egyén alvási szokásait rögzítették, hogy összegyűjtsék az adatokat, amelyek összesen 1 165 napot képviselnek.

A vadászgyűjtők nem alszanak hosszabb ideig

Meglepően hasonlónak találták a három csoportot. A változó genetika, történelem és környezet ellenére mind hasonló alvási szervezetet mutattak, ami arra utal, hogy kifejezik az alapvető emberi alvási mintákat, valószínűleg a modern korszak homo sapiens-re jellemzőek, Siegel szerint.

A csoportos alvási idő átlagosan 5,7–7,1 óra, 6,9–8,5 óra az alvási időszak eleje és vége között. Ezek az összegek az „ipari társadalmakban” jelentett időtartamok alsó végén vannak.

A vadászgyűjtők télen egy órával hosszabb ideig alszanak, mint nyáron. Noha hiányzik az elektromos lámpák, egyik csoport sem ment aludni a Napdal. Átlagosan kissé több mint 3 órával ébren maradtak, miután a nap lement, és napkelte előtt felébredt.

ATHEROSCLEROSIS

Siegel azt mondja:

“Ezekben a populációkban a rövid alvás kihívást jelent a hitre, hogy az alvás jelentősen csökkent a„ modern ”világban. Ennek fontos következményei vannak arra az elképzelésre, hogy altatót kell szednünk, mert az alvást a „természetes szintjéből” csökkentette a villamosenergia, a TV, az internet és így tovább széles körű használata. ”

Úgy tűnik, hogy az alvási idő szorosabban kapcsolódhat a hőmérséklethez, mint a fényhez. Az ősi csoportok mind aludtak, amikor a hőmérséklet esett és aludt az éjszaka leghidegebb részén, ami azt sugallja, hogy a hőmérséklet -változás napi ciklusa, amelyet nagyrészt a modern alvási környezetből távolítanak el, segíthetnek az alvás szabályozásában.

Az egyik fontos különbség a „modern” világ és a vadászgyűjtők között az, hogy nagyon kevesen szenvednek krónikus álmatlanságtól, az Egyesült Államok általános panaszától, amely a lakosság több mint 20% -át érinti.

A kutatók úgy vélik, hogy ez érdekes lehetőséget jelent, mivel ha az ezen csoportok által tapasztalt természetes környezet szempontjait utánozhatják, ez elősegítheti bizonyos modern alvási rendellenességek, különösen az álmatlanság kezelését.

orvosi hírek ma a közelmúltban arról számoltak be, hogy a mély alvás hogyan befolyásolhatja az immunrendszert.

 • Közegészségügy
 • Neurológia/idegtudomány
 • Alvás/alvási rendellenességek/álmatlanság

Egy fehérje hiánya magyarázhatja -e az autizmus 3 esetét? A Molecular Cell -ben közzétett kutatások szerint < A torontói egyetem tudósai által végzett felfedezés új kezelésekhez vezethet néhány állapotban lévő ember számára.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) az autizmus spektrum rendellenességét (ASD) írják le, mint „fejlődési fogyatékosság, amely jelentős társadalmi, kommunikációs és viselkedési kihívásokat okozhat”.

ASD -vel rendelkező emberek kommunikálnak, kapcsolatba lépnek másokkal, és olyan módon tanulnak, amely különbözik a legtöbb embertől. Viselkedésük szintén szokatlan lehet.

Az ASD hatása enyhe vagy súlyos lehet. A képesség szintje az erősen tehetséges, általában egy adott területen, a súlyosan kihívásokig terjedhet.

Néhány embernek sok kiegészítő támogatásra van szüksége a mindennapi életükben, míg mások számára a kihívások sokkal kevésbé láthatóak vagy jelentősek.

68 gyermekből körülbelül 1 úgy gondolják, hogy ASD -vel rendelkezik, négy és félszeres fiúk nagyobb valószínűséggel megtapasztalják, mint a lányok.

A megbízható diagnózis általában 2 éves korban lehetséges, de a legtöbb gyermeket nem diagnosztizálják legalább 4 éves korukban.

Az ASD pontos oka a legtöbb esetben továbbra sem tisztázott, de a genetikai tényezőkről ismert, hogy szerepet játszanak.

Az alacsonyabb fehérje szintek viselkedési változásokat váltanak ki

A torontói egyetem kutatói úgy vélik, hogy felfedeztek egy specifikus fehérjét, amely kulcsfontosságú lehet az ASD sok esetének megértéséhez.

Gyors tények az autizmusról

 • Az emberek 1 és 2 százaléka között autizmussal rendelkeznek
 • Az autizmusban szenvedő emberek kb. Az ASD gyakoribb az idősebb szülők gyermekei körében.

Tudjon meg többet az autizmusról

A protein potenciálisan nyomot adhat a jövőbeli terápiára.

A tanulmányt Benjamin Blencowe, a Toronto Egyetem Donnelly Center-jének és Sabine Cordes professzor vezetésével vezette, a Molekuláris Genetika Minisztériumának és a Sínai Egészségügyi Rendszer Lunenfeld-tanenbaum Kutatóintézetének.

A tudósok korábban bebizonyították, hogy az autizmusban szenvedő emberek alacsony szintű, NSR100 vagy SRRM4 nevű fehérje szintjével rendelkeznek, amely kulcsszerepet játszik az agy fejlődésében.

A jelenlegi kísérletben a csapat csökkentette ennek a fehérje szintjét egerekben.

Amikor ezt megtették, az egerek elkezdték megjeleníteni az autizmus fémjel jeleit. Az NSR100 szintjének mindössze 50 % -os csökkentése után az egerek elkezdték elkerülni a társadalmi interakciót, és érzékenyebbé váltak a zajra.

Ezek az eredmények azt sugallják, hogy az NSR100 fehérje fontos hatással van a társadalmi viselkedésre és az autizmus egyéb szempontjaira.

Az NSR100 és az Agyi autizmus közötti kapcsolat

A szerzők azt is úgy vélik, hogy az NSR100 fehérje szerepet játszhat a különféle molekuláris tévedések csatornázásában, amelyek az autizmus kialakulásához vezethetnek. A fehérje fontos szerepet játszik egy olyan folyamat szabályozásában, amely más fehérjék széles skáláját eredményezi, amelyek a sejtek építőelemei.

A megváltozott egerek agyában a csapat észrevette azokat a változásokat, amelyeket az autizmussal rendelkező emberek osztanak meg. Az agy vezetékkel és az alternatív splicing néven ismert tevékenységekkel kapcsolatos változások, amelyek a génszabályozás folyamatának része. Bizonyítékok is voltak az NSR100 szint és az idegsejt aktivitás közötti kapcsolatról is.

Mathieu Quesnel-Vallieres szerint, a diplomás hallgató, amelyet Blencowe professzor és Cordes professzor közösen felügyelt: „Ha az idegrendszeri aktivitás növekedése van, ami az autizmus sokféle formájában, az NSR100 esetében ez a helyzet, az NSR100 -A vizsgált alternatív splicing program megszakad, és ez valószínűleg alapja az autista viselkedés. ”

Miután már megállapította, hogy az autizmusban szenvedő embereknek alacsony NSR100 -as szintje van az agyukban, a csapat úgy véli, hogy az autizmus akkor következhet be, amikor a helytelenül összeillesztett fehérjék összegyűjtik az agysejteket.